The 1st European Health Qigong Games
Mons (Belgium): 10-15 July 2014


Predstavniki Qigong združenja Slovenije (Slovenian Health Qigong Association - SHQA) smo se udeležili 'Prvih evropskih zdravilnih Qigong iger' (tekmovanja), ki so potekale v Belgiji od 9. do 13. julija 2014. 

Igre je gostila Mednarodna federacija za zdravilni qigong (International Health Qigong Federation - IHQF), v organizaciji Belgijske federacije za zdravilni Qigong (Belgian Health Qigong Federation - BHQF), uradni partner dogodka pa je bil Chinese Health Qigong Association (CHQA)

Tekmovanje je potekalo v soboto 12. 7 in nedeljo 13. 7. 2014. V kategoriji posameznikov je sodelovalo kar 243 tekmovalk in tekmovalcev (151 žensk in 92 moških) v kategoriji skupin pa 41 skupin (284 tekmovalcev in tekmovalk) iz 16 evropskih držav.

Predsednik slovenskega združenja za zdravilni qigong mojster Chen Shining je bil izbran v skupino desetih sodnikov, ki so jo poleg Slovenije sestavljali predstavniki Kitajske, Belgije, Nemčije, Finske in Danske. 

Naša tričlanska delegacija tekmovalk je med posameznicami uspešno zastopala barve Slovenije in osvojila kar sedem medalj, tri bronaste in štiri zlate v naslednjih kategorijah:

1) Jianshen Qigong Liu Zi Jie (Šest zdravilnih zvokov) - bronasti medalji 
2) Jianshen Qigong Ba Duan Jin (Osem brokatnih vaj) - bronasta in zlata medalja 
3) Jianshen Qigong Yi Jin Jing - zlata medalja 
4) Jianshen Qigong Wu Qin Xi (Igra petih živali) - zlata medalja
5) Jianshen Qigong Ma Wang Dui Daoyin Shu- zlata medalja 

Udeležili smo se tudi foruma o zdravilnem qigong-u, na katerem so predavatelji iz različnih držav postregli z napotki o zdravem načinu življenja, predvsem pa o koristnih in merljivih učinkih redne vadbe zdravilnega qigong-a. 
Naše medalje:


**********


poročanje se nadaljuje ...

 

Pridružite se nam na:
www.facebook.com/qigong.si

Qigong združenje Slovenije
Stran www.qigong.si je še v obdelavi.
Hvala za razumevanje.